Składniki:
-ryz
-ryby
-warzywa na patelnie
-marchew
-natka pietruszki
-ryz
-mąka
-przyprawy (slodka papryka,sol,pieprz,chili, majeranek,oregano,tymianek,curry)
-olej
-ocet
-jajko
1.Ryby opruszamy sola i pieprzem. Gotujemy ryz.
2.Przygotowujemy panierke (mąka + przyprawy),całosc dokladnie mieszamy.
3.Jajko roztrepujemy.
4.Na patelni rozgrzewamy olej,w tym czasie panierujemy rybe w jajku i mące.
5.Smażymy ryby.
6.Warzywa na patelnie podsmazamy doslownie chwilke w celu rozmrozenia i nadania smaku(posypujemy majerankiem,oregano,ziolami prowansalskimi).
7.Wykladamy warzywa na spód naczynia,a gore wykladamy ryba,posypujemy natka.
8. Przygotowujemy surowke : marchew trzemy na grubych oczkach,dodajemy drobno posiekana swieza natke,sol i pieprz wedlug uznania,odrobine oleju i octu. Calosc mieszamy i gotowe :)
Smacznego !
N.
smaczne danie z rybką, lubię takie :-)
OdpowiedzUsuńwww.kuchniaipodroze.blogspot.com
super smacznie :-)
OdpowiedzUsuńwww.hotelowerecenzje.blogspot.com
apetyczne danie ryba warzywa bardzo zdrowe danie gratuluje pomyslu
OdpowiedzUsuńmmmm. uwielbiam takie rybki!
OdpowiedzUsuń